Tipy / 29. jún 2018 / 2 minúty ČÍTANIA

Na dovolenku s aktuálnymi mapami

Obdobie dovoleniek sa začalo. Už máte aj naplánovaný výlet. Ale máte vo vašej navigácii aktuálne mapy? Ak nie, ukážeme vám, ako ich ľahko a jednoducho aktualizujete.

Cestná sieť sa veľmi dynamicky mení. Nové cesty vznikajú, staré strácajú svoj význam a niektoré jednosmerky menia smer. To často platí pre obľúbené malebné mestečká vyhľadávaných destinácii. Ich spleti uličiek vedia byť také husté, že bez navigácie sa len ťažko dostanete tam, kam chcete. Ak sa zmenilo dopravné značenie, je možné, že ani s pomocou navigácie netrafíte do cieľovej destinácie bez komplikácii.

Preto je dobrý nápad aktualizovať si mapové podklady vo vašej navigácii. Je to jednoduché.

-Na stránke https://www.vw.sk/home nájdete v jej ľavej časti tabuľku "Viac". Po zobrazení ponuky zvoľte "Infotainment".

-Následne prejdete na "Súbory na stiahnutie a aktualizácie" a odtiaľ "Aktualizácia máp a softvéru."

-Ďalej sa už len riadite pokynmi na obrazovke. Zvolíte si typ svojho Volkswagenu, váš infotainment systém (nebojte sa, sú tam vymenované aj s obrázkami) a dostanete sa na stránku so súbormi.

Tu máte možnosť stiahnuť si program, ktorý automaticky kontroluje existenciu novej verzie mapy a v prípade, že nejakú nájde, upozorní vás a pomôže vám ich nainštalovať. Druhá možnosť je rovno si stiahnuť želané mapové podklady a nainštalovať ich ručne. V oboch prípadoch odporúčame doniesť si z auta pamäťovú SD kartu so starými mapovými podkladmi, prípadne úple novú SD kartu s dostatočne veľkou kapacitou, na ktorú sa nové mapy nahrajjú. Za stiahnutie mapových podkladov nie je potrebné nijak platiť, ani sa prihlasovať. Sympatické.

Ako vidíte, je to veľmi jednoduché. Niet sa čoho obávať, netreba nič platiť, ani overoavť. Stačí pár klikov a ste pripravení na najnovšie nástrahy ciest. O to bezstarostnejšia bude následná jazda a dovolenka.

Súvisiace články

Video, Technológie, Tipy

DCC, ASR, ACC... Čo vlastne? Ďalší diel Volkswagen TV je tu!

Tipy

5W30...čo? Záhadné označovanie olejov VYSVETLENÉ

Technológie

Ako funguje: Adaptívny tempomat ACC

Súvisiace články

Video, Technológie, Tipy

DCC, ASR, ACC... Čo vlastne? Ďalší diel Volkswagen TV je tu!

Tipy

5W30...čo? Záhadné označovanie olejov VYSVETLENÉ

Technológie

Ako funguje: Adaptívny tempomat ACC