Novinky, Štúdie a koncepty, ID / 28. november 2022 / 2 minúty ČÍTANIA

Volkswagen plánuje 10 nových elektrických modelov do roku 2026! Cenovkou sa vyrovnajú spaľovacím autám

Volkswagen rýchlo napreduje s elektrifikáciou svojho modelového portfólia napriek komplikáciám s dodávateľskými reťazcami. V porovnaní s rokom 2021 značka zaznamenala až 65 % nárast objednávok!

Volkswagen dosiahol ďalší míľnik v implementácii svojej stratégie s ročným predstihom. Od roku 2020 došlo k odovzdaniu viac než 500 000 vozidiel z ID. rodiny. „Dodanie pol milióna modelov ID. potvrdzuje, že elektrické Volkswagen sú pozitívne prijímané našimi zákazníkmi na celom svete. S našou kampaňou na správnej ceste a náš úspešný príbeh môže pokračovať,“ povedala Imelda Labbé, členka predstavenstva pre predaj a marketing. „Naše zameranie zostáva nezmenené – chceme urobiť z Volkswagenu najžiadanejšiu značku pre trvalo udržateľnú mobilitu.“

Volkswagen bude v Európe vyrábať iba elektrické vozidlá už v roku 2033. Do roku 2030 majú už teraz elektromobily predstavovať minimálne 70 percent celkového predaja Volkswagenu v Európe. V USA a Číne sa spoločnosť za rovnaké obdobie zameriava na podiel elektrických vozidiel na úrovni viac ako 50 percent. „Nórsko je priekopníkom v oblasti elektrickej mobility. ID.4 tam v októbri ovládol štatistiku registrácií. Tento príklad ukazuje, že portfólio rodiny ID. zodpovedá potrebám našich zákazníkov,“ uviedla Labbé.

Volkswagen plánuje do roku 2026 uviesť na trh desať nových elektrických modelov. „Volkswagen bude mať najširšie portfólio elektrických vozidiel v automobilovom priemysle: Od základného elektrického auta s cieľovou cenou pod 25 000 EUR až po novú vlajkovú loď Aero B. Pre nás je kľúčové mať správnu ponuku v každom segmente,“ povedala Labbé.

Platforma MEB je neoddeliteľnou súčasťou prechodu na elektrickú mobilitu. Táto architektúra vozidla, navrhnutá špeciálne pre systém elektrického pohonu Volkswagen, ponúka dlhý dojazd, dostatok vnútorného priestoru a možnosť bezdrôtových aktualizácií softvéru. MEB slúži ako technický základ pre všetky plne elektrické a sieťovo prepojené vozidlá rodiny ID. Vďaka dôslednému zameraniu na čisto elektrické pohony a možnosti použitia vo vozidlách z rôznych segmentov v rámci celej skupiny Volkswagen, MEB generuje obrovské úspory z pohľadu masovej výroby, znižuje náklady na elektrickú mobilitu a urýchľuje prechod na uhlíkovo neutrálnu mobilitu. Vďaka tomu môžu byť v blízkej budúcnosti elektrické vozidlá lacnejšie, a teda dostupnejšie pre širšie skupiny motoristov.

Súvisiace články

Volkswagen bude vyrábať vlastné batérie priamo v Európe!

Technológie, Golf, ID

DEGRADÁCIA BATÉRIE: Takto vyzerá dojazd elektrického Volkswagenu e-Golf po 161 000 najazdených kilometroch!

Technológie

Dá sa to! Volkswagen chce opakovane recyklovať batérie z elektromobilov

Súvisiace články

Volkswagen bude vyrábať vlastné batérie priamo v Európe!

Technológie, Golf, ID

DEGRADÁCIA BATÉRIE: Takto vyzerá dojazd elektrického Volkswagenu e-Golf po 161 000 najazdených kilometroch!

Technológie

Dá sa to! Volkswagen chce opakovane recyklovať batérie z elektromobilov