Technológie, Polo / 18. marec 2016 / 4 minúty ČÍTANIA

Technológie ľudových vozidiel: VW Polo

Ako pracujú vylepšenia v Ľudovom Polo Slovákovi?

Prichádza ďalší slovenský model Ľudovho vozidla, na ktorom môžete ušetriť mnoho grošov vo vašich mešcoch. Tento krát je to Ľudovo Polo – obľúbený samohýbací kočiar vhodný najmä do mestských aglomerácií. Pozrime sa, aké vylepšenia prináša.

Prispôsobivý rýchlostník (Adaptívny tempomat ACC): Keď si na rýchlostníku zvolíte požadovanú rýchlosť, spustí sa aj vlnový zisťovník, ktorý zisťuje, či je pred vaším kočiarom nejaký iný kočiar. Ak zistí vo vašom jazdnom pruhu prítomnosť pomalšieho kočiara, automaticky zopne spomaľovače, aby od neho udržiaval požadovanú bezpečnú vzdialenosť. Akonáhle sa jazdný pruh uvoľní, samovoľne zrýchľovačom zrýchli na požadovanú rýchlosť. Vy sa teda o zrýchľovače ani spomaľovače nemusíte starať. Ak je váš železný kočiar vybavený samočinným zariadením na baštrngovanie s ozubenými kolieskami, dokáže prispôsobivý rýchlostník celkom sám úplne zastaviť a opäť rozbehnúť váš kočiar. To sa veľmi zíde pri dopravných zápchach.

Zabraňovač kolízií (City Brake): Za čelným oknom vozidla je umiestnený citlivník, ktorý využíva svetelný lúč a bedlivo sleduje situáciu pred vozidlom. Ten dokáže do rýchlosti 30 kilometrov za hodinu upozorniť vodiča zvukovým bliakaním, ak ten nedáva pozor a chystá sa naraziť do vozidla pred ním idúceho, či stojaceho. Ak ani to nepomôže, dokáže Zabraňovač kolízií zabrániť kolízii (to ste nečakali, všakže). Celkom sám šliapne na spomaľovače a v lepšom prípade celkom zabráni, v tom horšom aspoň zmierni následky vodičovej nepozornosti v podobe kolízie.

Oči na chrbte (Cúvacia kamera Rear Assist): Na zadnej strane železného kočiara je záznamník pohyblivých obrázkov, ktorý dokáže tieto obrázky preniesť na vytvárač obrázkov pri vedúcom vozidla. Dané obrázky sú verným vyobrazením toho, čo je v skutočnosti za vozidlom a vďaka tomu má vedúci dokonalý prehľad aj tam, kam nedovidí pomocou spätných zrkadiel. Ľahko tak zabráni drobným oškreninám náteru, či nebodaj aj väčšej tragédii.

Nekonečné lampáše (LED svetlomety): Tieto lampáše vrhajú jasnejšie a belšie svetlo, takže vedúci dovidí ďalej pred kočiar a jeho oči pri nočnom bádaní nebudú uťahané. Zaujímavé je, že pri tom spotrebujú menej energie.

Namäkko alebo natvrdo (Sport Select – hydraulické nastavenie tlmičov Comfort/Sport): Ľudovo Polo môže byť vybavené aj zjemňovačmi otrasov s nastaviteľným zjemňovaním. Kto to má rád namäkko, môže to mať namäkko.Napríklad na horších cestách (alebo tom, čo po nich zostalo...). Kto to má rád natvrdo, ten stlačí tlačidlo a zjemňovače rázom stvrdnú pre lepší, pretekárskejší pocit z kočírovania.

Hľadač správnej cesty (navigačný systém): Má v sebe ukryté mapy celého Starého kontinentu. Pomocou vesmírnych orbitníkov dokáže presne určiť pozíciu vášho kovového kočiara a čítať vám z mapy tak, aby ste sa nestratili v ceste za vašim cieľom. Vy tak môžete v pokoji a bezpečí kormidlovať. Do máp vám umožňuje zapichovať vlastné špendlíky, alebo ich preniesť z iných máp. Hľadač správnej cesty viete z kočiara aj vybrať a využívať jeho služby v zónach, kde iný, ako peší pohon nie je dovolený.

Pripojenie vozu do medzisiete (Car Net služby a pripojenie na internet): Samohybný kočiar sa dokáže pripojiť do všadeprítonej, neviditeľnej siete informácií a vytiahnuť z nej aktuálne spravodajstvo, predpovede počasia na mieste, kam vedie vaša púť, alebo zobrazenie výšky výpaľného za horľavý mok, ktorý váš voz vyžaduje.

Prepojenie prešpekulovaného telefónu s vozom (App Connect): Vymoženosti, ktoré máte stiahnuté vo vašom prenosnom diaľkovom dorozumievači, sa môžu zobraziť na dotykovom vytvárači obrázkov vo vozidle.

Ak vás táto ponuka vylepšení zaujala, pozrite si ju bližšie na tejto stránke.

6-subpage-prihovor-vybava

Nabudúce sa pozrieme na Ľudov Golf Slovák, do ktorého sa podobných vylepšení zmestí ešte o čosi viac. Dovidenia priatelia!

Súvisiace články

Technológie, Golf

Technológie ľudových vozidiel: VW Golf

Technológie, up!

Technológie Ľudových vozidiel: VW up!

Technológie, Verzie GTI

Dvojitý hybrid Cross Coupé GTE

Súvisiace články

Technológie, Golf

Technológie ľudových vozidiel: VW Golf

Technológie, up!

Technológie Ľudových vozidiel: VW up!

Technológie, Verzie GTI

Dvojitý hybrid Cross Coupé GTE