Novinky, Polo, Verzie GTI / 11. máj 2021 / 2 minúty ČÍTANIA

Nové Polo GTI sa už pečie!

Dostala sa nám do rúk prvá skica nového VW Polo GTI. Vyzerá to tak, že sa bude na čo pozerať!

Ak ste si čítali článok o nedávno odhalenom facelifte modelu Polo GTI, iste vám neunikla informácia na konci článku: Polo GTI bude, dokonca s výkonom 152 kW (207 k).

Blíži sa termín obvyklého zrazu fanúšikov GTI pri jazere Wörthersee, ktorý sa pre pandémiu nemôže konať. Volkswagen si ale aj napriek tomu spravil domácu úlohu a pripravil Polo GTI. Keby náhodou.

Najlepšie Polo

Volkswagen Polo GTI bude už tradične najlepšie to najlepšie, čo model Polo ponúka. Týka sa to nielen pohonnej jednotky, ale aj podvozka, výbavy a materiálov. Nové auto sa bude vyznačovať vysokým krútiacim momentom, športovo naladeným podvozkom a tradične pohonom predných kolies.

Jeho najsilnejšou stránkou je však skôr kombinácia skvelých jazdných vlastností a každodennej použiteľnosti. Tou vynikalo aj súčasné Polo GTI.  Vďaka nízkej hmotnosti a silnému dvojlitrovému motoru 2.0 TSI bolo rýchlejšie, než by pohľad na jeho výkonové parametre naznačoval. Prevodovka DSG sa starala o bezstarostné, veľmi rýchle radenie a eliminovala pri tom turbodieru. Športový výfuk s dvoma koncovkami vydával zaujímavé tóny a o spoľahlivý prenos výkonu na cestu sa staral výborne naladený systém XDS, ktorý supluje funkciu samosvorného diferenciálu.

Nové Polo GTI bude zaujímavé aj po dizajnovej stránke. Vyzerá to tak, že dizajnérom sa páči idea malých viacuholníkových LED svetielok v mriežke predného nárazníka a Polo GTI ich dostane tiež. Aj keď nie 5, ako ponúka Golf GTI – tu postačia dve po každej strane.

Oficiálna premiéra modelu Polo GTI je naplánovaná na jún 2021. Už sa nemôžeme dočkať!