Lifestyle, Tipy, Akciové ponuky / 23. november 2023 / 3 minúty ČÍTANIA

Ide zima! Prezujte ORIGINÁLNE!

Volkswagen ponúka svojim zákazníkom kompletné zimné kolesá na všetky svoje modely. To znamená záruku maximálnej bezpečnosti ale aj prvky, ktoré inde nedostanete!

Pravidlo 7°C pozná snáď každý. Hovorí o tom, že pod touto hranicou strácajú letné pneumatiky priľnavosť a je čas zvoliť pre svojho štvorkolesového miláčika iné obutie – zimné, alebo kde to podmienky a štýl jazdy dovoľujú, celoročné pneumatiky. Ich mäkšia zmes totiž oveľa lepšie funguje pri nízkych teplotách a najmä na mokrej ceste (v zimnom období je to najčastejší stav) majú oveľa bezpečnejšie a predvídateľnejšie jazdné vlastnosti než letné pneumatiky.

Kvalita sa oplatí

Pneumatiky sú jediná vec, ktorá drží vaše auto na ceste. Najmä v zimných mesiacoch sú podmienky na nej mimoriadne náročné a preto sa neoplatí na nich šetriť. Takisto nie je dobré snažiť sa z vašich aktuálnych pneumatík vyťažiť aj posledný milimeter dezénu. Odborníci odporúčajú dodržiavať minimálnu hĺbku dezénu až 4 mm.

Potom už iba dodržiavajte zásady bezpečnej jazdy v zimných podmienkach, o ktorých sme písali v tomto blogu, a budete v najväčšom možnom bezpečí.

Overená kombinácia

Výber správneho obutia môže byť zložitý. Volkswagen to našťastie spravil za vás. Originálne kompletné kolesá Volkswagen pozostávajú z moderných diskov a bezpečných zimných pneumatík a sú perfektne prispôsobené príslušnému modelu Volkswagen. Na základe dlhoročných skúseností zostavili naši vývojári optimálnu kombináciu diskov a pneumatík pre každý model vozidla a zaistili, aby vyhovovala vysokým nárokom značky Volkswagen na kvalitu a bezpečnosť.

Originálne pneumatiky Volkswagen pre väčšie modely navyše často obsahujú aj technológiu AirStop. Podrobne sme o nej písali TU. V skratke však ide o technológiu, ktorá prakticky zabráni defektu na behúni pneumatiky. Na vnútornej strane behúňa je nanesený hustý gél, ktorý po prepichnutí pneumatiky zacelí vzniknutú dieru až do priemeru 5 mm a zabráni akémukoľvek úniku vzduchu. Ako keby ste defekt vôbec nedostali! Výhodou tejto technológie je, že na rozdiel od systému RunFlat nezhoršuje komfort jazdy, nekomplikuje prezúvanie a s prepichnutou pneumatikou vôbec netreba ísť okamžite do pneuservisu (ak drží tlak).

Ponuka platí rovnako pre osobné aj úžitkové modely Volkswagen. A na kompletné sady zimných kolies dostanete dokonca aj zľavu 10 %. Príslušný kupón získate u vášho servisného partnera Volkswagen.

Profesionálna montáž

Potom, čo ste si vybrali tie správne kompletné zimné kolesá pre váš model Volkswagen, váš servisný partner Volkswagen vám disky s pneumatikami veľmi rád aj vymení - a to rýchlo a spoľahlivo!

Keďže zimná prevádzka je náročná na všetky komponenty auta, je dobré pripraviť svoje vozidlo na zimu a počas výmeny kolies si nechať skontrolovať aj svetlá, chladiacu kvapalinu či ďalšie prevádzkové kvapaliny v rámci Bezpečnostnej kontroly Volkswagen

Nezabudnite na doplnky!

V zime je vždy lepšie byť pripravený. Preto odporúčame najmä v často zasnežených oblastiach vždy mať v aute pri sebe snehové reťaze, škrabku na ľad a metličku na sneh. To všetko vrátane praktických obalov na kolesá nájdete v katalógu originálneho príslušenstva, prípadne sa informujte u vášho servisného partnera Volkswagen.

Podrobné informácie o zimných kolesách a doplnkoch pre osobné vozidlá Volkswagen nájdete NA TEJTO STRÁNKE. Ak ste majiteľom úžitkového vozidla Volkswagen, kliknite SEM.

Aftersales zima 001.jpg
Aftersales zima 002.jpg
Aftersales zima 003.jpg
Aftersales zima 008.jpg
Aftersales zima 009.jpg
Aftersales zima 013.jpg
Aftersales zima 015.jpg
Aftersales zima 019.jpg
Aftersales zima 9006.jpg
Aftersales zima 9020.jpg

Súvisiace články

Video, Technológie

Ako správne používať klimatizáciu aj v zime? Takto využijete jej potenciál naplno!

Tipy

Doma teplo, v horách zima: 10 tipov ako cestovať na jarnú lyžovačku

Tipy

Škola jazdy s VW: ako jazdiť v zime

Súvisiace články

Video, Technológie

Ako správne používať klimatizáciu aj v zime? Takto využijete jej potenciál naplno!

Tipy

Doma teplo, v horách zima: 10 tipov ako cestovať na jarnú lyžovačku

Tipy

Škola jazdy s VW: ako jazdiť v zime