Novinky, Video, Taigo / 29. júl 2021 / 4 minúty ČÍTANIA

Naše prvé SUV coupé: Privítajte VW Taigo!

Prišiel moment, na ktorý sme mnohí čakali. Predstavujeme vám naše prvé SUV coupé. Je postavené na platforme MQB A0 a prináša so sebou nielen emotívny dizajn, ale aj skvelé možnosti výbavy.

Trendy hovoria jasne. Ľudia chcú zvýšenú pozíciu za volantom a zároveň chcú, aby auto vyjadrovalo ich charakter. Presne tieto atribúty spĺňa nový Volkswagen Taigo: nové SUV coupé postavené na platforme MQB A0, ktorú využíva aj Volkswagen T-Cross a nedávno predstavený vynovený Volkswagen Polo. Podobne ako posledný menovaný model, aj Volkswagen Taigo ponúkne pohon prednej nápravy a bude digitálnym priekopníkom a ponúkne zákazníkom výbavu, aká sa v tomto segmente bežne nevidí. K tomu rozsiahle možnosti konektivity a dokonalá využiteľnosť či už v mestských uličkách, alebo pri voľnočasových aktivitách.

Dizajn, individualizácia, emócie

Úloha modelu Taigo je jasná: chce vás osloviť. Robí tak cez podarený dizajn s klesajúcou strechou, ktorá však neobmedzuje priestor pre hlavy zadných pasažierov. Má silné proporcie, dynamicky tvarovaný predný nárazník a svetlá. Plastové ochrany lemov blatníkov mu dodávajú punc robustnosti a rozširujú jeho karosériu.

Auto teda pôsobí mohutne. S vysoko stavaným pontónom karosérie, plynúcimi líniami a riadne skoseným čelným oknom navodzuje dojem oveľa väčšieho vozidla. Pritom má však kompaktné rozmery priam šité do mesta: na dĺžku meria príjemných 4,26 metra.

V noci sa o dominanciu na ceste postará LED pás spájajúci predné svetlá , ktorý je dostupný pre vyššie stupne výbavy. Taigo tak nesie nezameniteľný svetelný podpis značky Volkswagen.

Keď už spomíname svetlá, k dispozícii bude aj špičkový systém IQ.Light s Matrix LED technológiou. Vďaka tomu bude aj za tmy panovať na palube pohoda, pretože šofér bude mať skvelý výhľad okolo seba a pritom sa nemusí báť oslňovania okolitej premávky.

S odvážnym výzorom idú ruka v ruke aj tie správne farby. Volkswagen Taigo bude dostupný s niekoľkými žiarivými farbami, ktoré vám umožnia dokonale vyjadriť svoj charakter. Taigo je vo svojej triede skrátka unikát a vy máte možnosť spraviť ho ešte viac jedinečným.

Digitálny štandard

V interiéri táto téma pokračuje. K dispozícii je niekoľko farieb či vzorov pre dekory palubnej dosky a čalúnenie. Samozrejme, môžete počítať aj s verziou R-Line, ktorá ponúkne aj vlastné športové sedadlá.

O palubnú zábavu sa stará systém MIB 3.1, ktorý podporuje bezdrôtovú konektivitu nielen pre systém Apple CarPlay, ale aj Android Auto. S tým ide ruka v ruke možnosť objednať si bezdrôtovú nabíjačku na smartfóny, aby ste mohli káble úplne vypustiť z hlavy.

Neustále digitálne prepojenie auta s okolitým svetom má na starosti eSIM karta, vďaka ktorej môžete využívať užitočné služby napríklad online dopravného spravodajstva, alebo môžete tankovať na najlacnejšej čerpacej stanici v okolí.

V oblasti bezpečnosti je k dispozícii rozsiahla paleta asistentov systému IQ.Drive, medzi ktoré patrí aj Travel Assist umožňujúci čiastočne autonómnu jazdu v dopravnej zápche až do rýchlosti 210 km/h a v kombinácii s prevodovkou DSG zvláda aj stop&go jazdu. To všetko vďaka spolupráce asistenta na udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu (Lane Assist) a prediktívneho adaptívneho tempomatu, ktorý prispôsobuje nastavenú rýchlosť auta nielen podľa dopravného značenia, ale aj podľa profilu cesty. Presne tak, ako to nie tak dávno dokázal ako prvý Volkswagen Arteon.

V ponuke budú štyri výbavy: základná (Taigo), Life, Style a R-Line. Na výber budú tri benzínové motory: trojvalec 1.0 TSI s výkonom 70 kW (95 k) alebo 81 kW (110 k) a štvorvalec 1.5 TSI s výkonom 110 kW (150 k). Pri výkonnejších motoroch bude k dispozícii aj 7-stupňová dvojspojková prevodovka DSG. Taigo sa bude vyrábať v španielskom závode Pamplona a predávať sa začne na jeseň tohto roku.

VW Taigo premiere 008.jpg
VW Taigo premiere 009.jpg
VW Taigo premiere 001.jpg
VW Taigo premiere 002.jpg
VW Taigo premiere 003.jpg
VW Taigo premiere 004.jpg
VW Taigo premiere 005.jpg
VW Taigo premiere 006.jpg
VW Taigo premiere 007.jpg