Video, Technológie, Tipy / 6. január 2023 / 2 minúty ČÍTANIA

Tieto pneumatiky vás ochránia pred defektom! Volkswagen ich štandardne dodáva k týmto modelom

Samozaceľovacie pneumatiky sú navrhnuté tak, aby automaticky utesňovali malé prepichnutia. Tieto pneumatiky sú vybavené vrstvou tesniaceho materiálu, ktorý dokáže uzavrieť a utesniť narušený povrch behúňa, čím pomáha zabrániť úniku vzduchu z pneumatiky. To môže pomôcť znížiť riziko defektu pneumatiky a umožniť vozidlu pokračovať v prevádzke, aj keď pneumatika utrpí mierne poškodenie.

Základom „AirStop“ technológie je vrstva tesniaceho materiálu, ktorá sa nachádza na vnútornej strane pneumatiky. Keď je pneumatika prepichnutá ostrým predmetom, predmet sa zvyčajne zapustí do behúňa pneumatiky. Tlak vzduchu vo vnútri pneumatiky potom tlačí na tesniaci materiál, čo spôsobuje, že prúdi do defektu a zaceľuje ho. Tesniaci materiál je zvyčajne vyrobený z látky podobnej gume, ktorá je schopná prispôsobiť sa tvaru vpichu a vytvoriť dokonalé utesnenie.

Samozaceľovacie plášte nevyžadujú použitie špeciálnych diskov. Tieto pneumatiky sú určené na použitie namiesto bežných pneumatík a možno ich namontovať na akékoľvek štandardné koleso. Je však dôležité uistiť sa, že samotesniace pneumatiky sú kompatibilné s vaším vozidlom a sú vhodné pre vaše jazdné potreby. Mali by ste sa tiež uistiť, že pneumatiky sú dostatočne nahustené, nainštalované a že kolesá sú správne vyvážené, aby ste z pneumatík získali čo najlepší výkon a ovládateľnosť. Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa používania samotesniacich pneumatík, mali by ste sa poradiť s predajcom pneumatík alebo mechanikom, ktorý vám poskytne ďalšie rady.

Volkswagen pre svoje vozidlá využíva primárne pneumatiky značky Continental, ktorých obchodný názov pre samozaceľovacie pneumatiky je ContiSeal. Pri plášťoch od značky Pirelli môžete nájsť označenie Seal Inside, Michelin využíva technológiu Self Seal, Hankook ich nazýva termínom Sealguard a Bridgestone ich označuje názvom B-Seal.

Pneumatiky so samozaceľovacou schopnosťou nájdete už v základnej výbave modelov Arteon, Passat, Touran, Tiguan, Sharan a v rámci všetkých elektrických vozidiel ID.

Súvisiace články

Tipy

Motoristov čaká najťažšie obdobie v roku! Takto pripravíte vaše auto na zimu:

Technológie

Prezuť na zimné zvládnete aj doma! Držte sa týchto krokov a výmenu máte raz-dva za sebou

Tipy, Golf, Touareg, ID, Verzie R

10 tipov na bezpečnú jazdu v zime

Súvisiace články

Tipy

Motoristov čaká najťažšie obdobie v roku! Takto pripravíte vaše auto na zimu:

Technológie

Prezuť na zimné zvládnete aj doma! Držte sa týchto krokov a výmenu máte raz-dva za sebou

Tipy, Golf, Touareg, ID, Verzie R

10 tipov na bezpečnú jazdu v zime