Novinky, ID / 14. január 2021 / 3 minúty ČÍTANIA

V roku 2020 narástli predaje elektrických modelov Volkswagen až trojnásobne

Volkswagen úspešne napreduje v prechode na elektromobilitu. Rok 2020 bol z hľadiska nárastu záujmu o elektromobily zlomovým rokom nie len pre samotnú značku ale aj pre celý automobilový trh. Záujem o elektromobily Volkswagen vzrástol v roku 2020 o 158 percent oproti roku 2019 a o elektrické vozidlá celkovo až o 197 percent.

Výzvy nie sú prekážkami

No a dôkazom toho je aj celkové číslo celosvetovo predaných áut naprieč všetkými pohonnými konfiguráciami značky. Volkswagen dodal v uplynulom roku na svetové cesty 5,328 milióna kusov automobilov ale aj napriek tomuto číslu ide o pokles voči predajom z roku 2019 až o 15 percent.

“Volkswagen ukázal v roku 2020 svoju silu aj napriek všetkým prekážkam, ktoré spôsobila pandémia a dokázal udržať svoj globálny trhový podiel, ktorý v niektorých regiónoch dokonca vzrástol,” povedal Klaus Zellmer, člen predstavenstva zodpovedný za predaj osobných vozidiel Volkswagen. “Práve tieto ukazovatele potvrdzujú, že máme atraktívne produkty, schopné nadchnúť našich zákazníkov a motivujúcich dílerov k úspešným predajom.”

ID.3 ako ťahúň?

Z hľadiska rýchlej transformácie portfólia značky smerom k elektromobilite ide o celkom pochopiteľné tvrdenie. Divízia osobných vozidiel značky Volkswagen vypustila do sveta v roku 2020 celkovo 9 nových elektrifikovaných modelov s pohonom výhradne na batérie alebo ako hybridy do zásuvky.

Najpopulárnejším elektrifikovaným modelom značky v uplynulom roku sa stal elektromobil ID.3 s celkovým skóre 56 500 predaných kusov, aj napriek jeho pomerne neskorému uvedeniu na trh, ktorý sa udial začiatkom jesene, konkrétne v septembri. Ďalej nasledoval čisto elektrický e-Golf so 41 300 predanými jednotkami a tretiu priečku zaujal plug-in hybridný Passat GTE s predajným výsledkom približne 24 000 predných kusov.

Škandinávia miluje elektromobily

Najviac zákazníkov si koncom roka 2020 našiel ID.3 práve v sereverských krajinách, konkrétne, vo Fínsku, Nórsku a výraznejšie na juh, v Slovinsku. Vo Švédsku sa stal elektromobil ID.3 najpredávanejším automobilom v mesiaci december roku 2020, čo znamená, že v absolútnych predajných číslach porazil aj modely s konvenčným pohonom.

V Holandsku a v Nemecku si elektromobil ID.3 zaistil prvé priečky v rebríčkoch najpredávanejších elektromobilov s trhovým podielom 23,8 percenta, respektíve 23 percent v Holandsku.

ID.4 ako nádej roka 2021

Práve v poradí druhý čisto elektrický Volkswagen, SUV ID.4, má byť výrazným ťahúňom predajov ekologických modelov značky v roku 2021. Ide totiž o prvý čisto elektrický globálny model značky a zároveň o SUV, ktorému hrajú do kariet celosvetové trhové trendy.

Keďže, v roku 2020 narástol podiel SUV značky Volkswagen dodaných zákazníkom na 34,8 percenta z hľadiska celkových predajov, oproti roku 2019 a podielu 29,8 percenta. “V roku 2021 plánujeme navýšiť náš globálny trhový podiel,” prehlásil Klaus Zellmer. S celkovou hybridnou ofenzívou však bude samozrejme výrazným tempom rásť podiel čisto elektrických modelov.

VB

Súvisiace články

Novinky, ID

Volkswagen ID.3 poráža Teslu. Valcuje ju v predajoch!

Technológie, ID

Šetrilo sa? Prečo má VW ID.3 vzadu bubnové brzdy?

Novinky, ID

Toto je nový Volkswagen ID.4!

Súvisiace články

Novinky, ID

Volkswagen ID.3 poráža Teslu. Valcuje ju v predajoch!

Technológie, ID

Šetrilo sa? Prečo má VW ID.3 vzadu bubnové brzdy?

Novinky, ID

Toto je nový Volkswagen ID.4!