Technológie, Štúdie a koncepty, Eventy, ID / 11. september 2022 / 2 minúty ČÍTANIA

Volkswagen predstavil drsný off-road ID. XTREME! Pohon 4x4 má k dispozícii až 285 kW

Plne elektrický koncept s upraveným systémom pohonu všetkých kolies bol postavený na základoch modelu ID.4 GTX a kombinuje praktickú stránku moderného SUV so zmyslom pre dobrodružstvo.

ID. XTREME odhaľuje skutočný potenciál a všestrannosť modulárnej platformy pre elektrické vozidlá (MEB). Za predstaveným konceptom stojí tím Andreasa Reckewertha, ktorý zodpovedá za vývoj elektrických modelov značky Volkswagen. „Modulárna platforma pre elektrické vozidlá (MEB) má obrovský technický potenciál,“ hovorí Silke Bagschik, vedúca produktového radu MEB. „Pre mnohých našich zákazníkov je auto oveľa viac než len obyčajný dopravný prostriedok.“

Elektrický off-road je najvýkonnejším modelom rodiny ID. Prostredníctvom ID. XTREME posúvame elektrickú mobilitu značky Volkswagen na novú výkonnostnú úroveň,“ dodáva Silke Bagschik. Výsledkom projektu je jedinečné terénne vozidlo, ktoré zaujme svojím robustným vzhľadom a mimoriadnym výkonom. Vysokovýkonný pohon zadnej nápravy a softvérové úpravy v riadiacej jednotke pohonu zvyšujú systémový výkon konceptu vozidla o 65 kW na 285 kW. V porovnaní s pôvodným modelom ID.4 GTX, z ktorého koncept vychádzal, ide o navýšenie výkonu o zhruba 30 percent.

Koncept je pripravený na skutočné dobrodružstvo v teréne. Zvýšený rely podvozok, 18-palcové terénne kolesá, skosený nárazník s dodatočnou ochranou v podobe vysunutého rámu a o 50 mm širšie blatníky vyrobené 3D tlačou dodávajú konceptu autentický off-roadový vzhľad. Čerešničkou na torte je strešný nosič s prídavnými LED svetlami, ako aj kompletne zakrytovaný spodok chrániaci batériu aj podvozok počas výletov mimo spevnených ciest.

ID. XTREME je elektromobil, ktorý budete počuť. Jazdný zvuk bol vyvinutý špeciálne pre koncepčné vozidlo, pričom základom je generátor zvuku umiestnený v podbehu kolesa. V interiéri koncept zaujme rôznymi prvkami, vrátane mnohých aplikácií Alcantary, prepracovaných sedadiel a prvkov v akcentnej oranžovej farbe. A je samozrejmé, že ID. XTREME bol vyrobený s ohľadom na udržateľnosť: základom koncepčného vozidla bolo už nepotrebné testovacie vozidlo z vývoja modelu ID.4 GTX, pričom rovnako používaná bola aj 82 kWh batéria v koncepte ID. XTREME.

O jeho budúcnosti rozhodnú fanúšikovia. Volkswagen predstavil koncept ID. XTREME prvýkrát verejnosti na ID. Treffen v Locarne. Ide o podujatie pre fanúšikov elektrickej mobility, iniciované a organizované súkromnými členmi ID. Drivers Club s podporou značky Volkswagen. „ID. XTREME vyrobili nadšenci vo Volkswagene pre ID. nadšencov tu v Locarne. Sme naozaj nedočkaví, ako na vozidlo reagujú fanúšikovia elektromobility. Na základe spätnej väzby od našej komunity sa rozhodneme, ako v projekte pokračovať,“ dodáva Silke Bagschik.

-PO-

Súvisiace články

ID

Volkswagen ID. AERO oficiálne predstavený! Elegantný sedan sa bude predávať aj na Slovensku

Jazdili sme na ID.5 a ID.5 GTX. Ako reže vzduch a interiérový priestor znížená karoséria?

Novinky, ID, Úžitkové vozidlá

Svetová premiéra: Toto je Volkswagen ID. Buzz!

Súvisiace články

ID

Volkswagen ID. AERO oficiálne predstavený! Elegantný sedan sa bude predávať aj na Slovensku

Jazdili sme na ID.5 a ID.5 GTX. Ako reže vzduch a interiérový priestor znížená karoséria?

Novinky, ID, Úžitkové vozidlá

Svetová premiéra: Toto je Volkswagen ID. Buzz!