Novinky, Eventy, ID / 5. máj 2021 / 4 minúty ČÍTANIA

Zažite elektromobilitu na vlastnej koži!

Elektromobilita ešte stále vyvoláva mnoho otázok a je ťažké nájsť miesto, kde sa dočkáte komplexných odpovedí. To sa teraz mení. Vďaka projektu Mooncity e-mobility store môžete zažiť elektromobilitu na vlastnej koži a dozvedieť sa všetko čo potrebujete. A popri tom aj vyhrať ID.4 na mesiac aj s energiou. Čítajte ďalej!

Je pre mňa elektromobil rozumným riešením? Aký je pre mňa vhodný? Koľko stojí? Kde a za koľko ho budem nabíjať? Čo servis? A keď s ním chcem ísť na dovolenku? Ako je na tom záruka? Môžem si doma nainštalovať nabíjačku? Čo na to potrebujem?...

...To je iba zlomok otázok, ktoré prichádzajú na um pri téme elektromobility. Elektrické vozidlá sú medzi nami už pár rokov, ale až v poslednom období zažívajú veľký boom a začína sa o ne zaujímať aj širšia verejnosť. A keďže ľudia sú prirodzene zvedaví, pýtajú sa otázky.

Aj oni sa isto potešia projektu Mooncity e-mobility store, ktorý práve odštartoval svoju expozíciu s rozlohou 410 m2 v bratislavskom Auparku pod záštitou značiek koncernu Volkswagen – konkrétne VW, Audi a Porsche. Tento projekt, ktorého partnermi sú aj ZSE Drive a spoločnosť Volkswagen Finančné služby, slúži na to, aby sa verejnosť mala lepšiu šancu zoznámiť s elektromobilitou a jej dnešnou ponukou, ako aj s technológiamibudúcnosťou automobilovej dopravy. Podobný projekt sa už úspešne realizuje v Rakúsku dokonca na dvoch miestach: vo Viedni a v Salzburgu. Motto projektu znie: „E-mobilita je tu a teraz!“

Jedinečná príležitosť

Cieľom je aktívne propagovať elektromobilitu a ukázať zákazníkom, že elektromobilita už má reálne kontúry, možnosti a infraštruktúru. Na expozícii teda nájdete doslova všetko, čo momentálne súvisí s elektromobilitou a v našom prípade so značkou Volkswagen.

Dokonca ani miesto nebolo zvolené náhodne. Aupark má momentálne najväčší nabíjací HUB pre elektromobily vo svojej podzemnej garáži. ZSE Drive tu má svoje najvýkonnejšie nabíjacie stanice s výkonom až 350 kW.

Na expozícii v Auparku nájdete výber sériovo vyrábaných elektromobilov – za značku Volkswagen sa môžete tešiť na ID.3čerstvé Svetové auto roka – ID.4. Expozícia sa bude priebežne obmieňať a v pláne je vystaviť aj horúcu novinku, vrcholný model ID.4 GTX s pohonom všetkých štyroch kolies.

Mimoriadne užitočná je interaktívna tabuľa s QR kódmi, ktorá vám pomôže zodpovedať na všetky dôležité otázky od výberu elektromobilu cez jeho nákup a financovanie, inštaláciu domácej nabíjačky (tzv. wallboxu), možnosti využívania zelenej energie, až po možnosti verejného nabíjania.

Organizovať sa budú aj rozličné workshopy súvisiace s témou elektrickej mobility, kde sa od odborníkov dozviete odpovede na všetky otázky. Dokonca budete mať možnosť spýtať sa ich online. K dispozícii je aj detský kútik či Green corner – fotostena s virtuálnou realitou.

Súčasťou expozície je aj možnosť prihlásiť sa na testovacie jazdy na elektrických modeloch VW a Audi a vyskúšať si jazdu s elektromobilom na vlastnej koži.

Nielen pre nováčikov

Mooncity e-mobility store nie je iba pre nových zákazníkov. Elektromobilita sa dynamicky vyvíja a aj zákazníci, ktorí už sú majiteľmi elektromobilu, si tu prídu na svoje. Nájdu tu vystavené nielen „Lifestyle“ produkty zúčastnených značiek, ale aj vozidlá mestskej mikromobility či špecifické príslušenstvo pre elektromobily.

Výstava je tiež vhodná pre firmy či samosprávy, ktoré sa tu tiež môžu dozvedieť všetko potrebné ohľadom elektromobility, infraštruktúry, nabíjacích staníc a podobne.

Elektromobilistom na mesiac

V rámci výstavy prebieha aj súťaž o VW ID.4 na mesiac aj s nabíjacou kartou od ZSE Drive. Na mesiac sa tak stanete akoby majiteľom nového elektrického Svetového auta roka a ešte k tomu dostanete aj energiu zadarmo. Stačí sa registrovať na stránke e-mobility.sk a prihlásiť sa na odber newslettera.

Mooncity e-mobility store nájdete na prízemí v centrálnej zóne nákupného centra Aupark v Bratislave. Výstava bude otvorená denne od 10. do 21. hodiny, 7 dní v týždni a bude trvať 6 mesiacov – od 6.5. do 6.11. 2021 -  V prípade uzatvorenia obchodov kvôli prípadným
protipandemickým opatreniam sa bude jeho trvanie posúvať o čas,
kedy by musel byť projekt zatvorený.

Tešíme sa na vás!

VW Mooncity e-mobility store 010.jpg
VW Mooncity e-mobility store 018.jpg
VW Mooncity e-mobility store 017.jpg
VW Mooncity e-mobility store 016.jpg
VW Mooncity e-mobility store 015.jpg
VW Mooncity e-mobility store 014.jpg
VW Mooncity e-mobility store 013.jpg
VW Mooncity e-mobility store 012.jpg
VW Mooncity e-mobility store 011.jpg
VW Mooncity e-mobility store 001.jpg
VW Mooncity e-mobility store 009.jpg
VW Mooncity e-mobility store 008.jpg
VW Mooncity e-mobility store 007.jpg
VW Mooncity e-mobility store 006.jpg
VW Mooncity e-mobility store 005.jpg
VW Mooncity e-mobility store 004.jpg
VW Mooncity e-mobility store 003.jpg
VW Mooncity e-mobility store 002.jpg