Novinky, Eventy, T-Cross / 25. október 2018 / 6 minút ČÍTANIA

Nový Volkswagen T-Cross naživo z Amsterdamu!

Ponuka SUV/crossoverov Volkswagenu sa práve rozrástla ojedno chutné amimoriadne šikovné autíčko. Zoznámte sa. Volá sa T-Cross amy sme sa zúčastnili na jeho svetovej premiére!

Vmeste oceníte vyšší podvozok, aj zvýšený posed za volantom. Avšak čo sa týka veľkosti auta, niekedy je menšie lepšie. Lenže čo potom svnútorným priestorom? Odpoveďou na túto otázku je práve novučký Volkswagen T-Cross, ktorý sme si pre vás išli obzrieť do Amsterdamu.


Základné informácie sme vám priniesli už dávnejšie vtomto článku. Keď nastala testovacia (alebo teasovacia? ;) ) fáza, dozvedeli sme sa, že snovým T-Crossom bude život farebný apodľa vašich predstáv. Nič však nenahradí ozajstné stretnutie sautom. Tu sú naše prvé dojmy.

Niečo nové

Ak chceli naši dizajnéri prísť sniečím novým, tak sa im to podarilo! Volkswagen T-Cross neponúka veľkú karosériu, na ktorej by sa dalo "vyblázniť", ale šikovní páni adámy zdizajnového oddelenia spravili aj nemožné. T-Cross je dlhý iba 4,11 m, avšak má rázvor 2,56 je celkom slušný. Výrazné línie karosérie auto opticky predlžujú. Dlhá kapota, široká maska chladiča a rozšírené boky dodávajú autu sebavedomý postoj, aj keď nie je navonok veľké. Aby náhodou niekto T-Cross neobvinil ztoho, že je to čisto ženské auto, má na kapote výrazné prelisy, ktoré mu dodávajú svalnatejší vzhľad. Naozaj, spredu vyzerá T-Cross ako malý Touareg! Ato bol zámer jeho tvorcov. T-Cross je jasným členom rodiny Volkswagen. Jeho viacuholníkové hmlovky pripomínajú T-Roc, avšak namiesto toho, aby ich lemovali LED diódy, je tu pekný chrómový rámik. Zadné partie sú hádam najzaujímavejšie vďaka jedinečným LED svetlám sreflexným pásom tiahnucim sa naprieč vekom kufra, čo dodáva autu vizuálnu šírku. Tento dizajnový prvok sa nenachádza na žiadnom inom Volkswagene arobí T-Cross jedinečným anezameniteľným.

Ako to chcete?

Dizajn tohto mestského crossovera je funkčný avšestranný. Vzhľad je možné si prispôsobiť vnaozaj širokom rozsahu. Vybrať si môžete z12 farieb karosérie, pričom zastúpené sú tu aj seriózne, aj žiarivé aveselé farby. Kdispozícii bude široká ponuka diskov kolies vrozmeroch od 16 do 18 palcov. Niektoré modely diskov si môžete vybrať aj vnetradičných farbách. Funkčnú stránku vzhľadu napĺňajú kompaktné vonkajšie rozmery, ktoré však nevyhnutne neznamenajú, že T-Cross bude malý aj vo vnútri. Skôr naopak. Motto tohto modelu je "Iam more" (Som viac, než jedna vec) apráve nekonvenčnosť a schopnosť skĺbiť čo najviac vlastností do jednej karosérie vystihuje tento crossover najlepšie.

Interiér modelu T-Cross poskytuje ešte viac priestoru pre personalizáciu. Je tu pekné ambientné podsvietenie, prémiovo čalúnené sedadlá amôžete si vybrať z troch dizajnových balíčkov. Rôzne dekory afarby sú dostupné pre sedadlá, prístrojový panel astredovú konzolu. Kdispozícii sú aj 3D okrasné panely. Naživo pôsobí kokpit T-Crossu moderne aútulne zároveň. Navyše je tu jedna výrazná novinka: nový volant! Po dlhom čase sa klasický VWolant dočkal vynovenia. Vlastne kde inde, než práve vT-Crosse mal byť nový volant? :)

Tri stupne

Model Volkswagen T-Cross bude dostupný vtroch stupňoch výbavy. T-Cross, T-Cross Life aT-Cross Style. Už aj základný T-Cross ponúka pestrú výbavu. Okrem iného vnej nájdete aj rádio sfarebným dotykovým displejom suhlopriečkou 6,5 palca, klimatizáciu a asistenčné systémy Front Assist aCity Emergency Braking, ktoré poskytujú autu schopnosť autonómneho krízového brzdenia pred prekážkami a chodcami. Zaujímavosťou je, že vzáklade je už aj asistent udržiavania vjazdnom pruhu Lane Assist. Je tu zabudovaný aj systém eCall, ktorý vprípade nehody automaticky zavolá pomoc.

Výbava Style je postavená na imidži. Má vlastné balíčky prvkov aštandardne obsahuje LED predné svetlá, parkovacie senzory, športové komfortné sedadlá, náladové osvetlenie apekné 17-palcové kolesá. Strešné nosiče sú vtomto prípade strieborné.

Výbava Life je zameraná na život – ako inak. Jej súčasťou je multifunkčný volant, variabilné veko batožinového priestoru, veľká lakťová opierka súložným priestorom advoma USB portmi, či dopredu sklápateľné sedadlo spolujazdca.

Taký veľký, ako treba

Batožinový priestor modelu T-Cross má jednoducho nastaviteľné variabilné dno. Vdolnej polohe ponúka maximálny priestor pre batožinu. Vhornej sa pekne zarovná so sedadlami, keď sa sklopia. Zadné sedadlá sa dajú posúvať vrozsahu až 14 centimetrov podobne ako vTiguane pre ešte lepšie možnosti využitia batožinového priestoru. Objem kufra sa vzávislosti od polohy zadných sedadiel pohybuje vrozmedzí 385 – 455 litrov. Po sklopení sedadiel vznikne priestor na prepravu sobjemom slušných 1281 litrov. Keď ani to nestačí, na prevoz dlhých predmetov je možné ešte aj sklopiť spolujazdcove sedadlo smerom dopredu.

Asistenti zvyššej triedy

T-Cross je vybavený väčšinou klasických asistenčných systémov, na ktoré sme pri VW zvyknutí. Popri systéme Front Assist je tu aj monitoring mŕtveho uhla, cúvacia kamera... Neštandardným prvkom vtejto triede je príplatkový adaptívny tempomat. Vzhľadom na to, že T-Cross je mestské auto, výbornou vychytávkou je automatická "manévrovacia brzda". Keď pri parkovacích manévroch vnízkej rýchlosti T-Cross zistí, že idete nabúrať do nejakej prekážky (kvetináč, stĺpik atď), sám zabrzdí.

Aj pre dobu digitálnu

Interiér T-Crossu môže za príplatok zdobiť náš legendárny Active Info Display suhlopriečkou 10,25 palca, ktorý je pekne vjednej línii sobrazovkou navigácie. Tá môže mať uhlopriečku až 8 palcov. Dnes je vautách mimoriadne dôležitá aj konektivita aT-Cross nesklame ani vtejto oblasti. Systém Car-Net App-Connect umožňuje prepojenie auta smobilom cez Android Auto, Apple CarPlay alebo MirrorLink. Kompatibilný mobil sa môže nabíjať aj bezdrôtovo. Vďaka online systému Car-Net Guide&Inform si môžete priamo cez displej auta zistiť ceny pohonných hmôt, dopravnú situáciu, predpoveď počasia vdestinácii, zaujímavé body po ceste amnoho ďalších užitočných informácií. Je to super pomôcka na dlhšie cesty. Môžete si cez ňu dopredu prezistiť počet voľných parkovacích miest. Aby ste nemuseli destinácie zadávať až vaute, môžete si ich do systému nahrať cez počítač, tablet alebo mobil akeď nasadnete do auta, už bude pripravené na cestu.

Kdispozícii je aj Audiosystém "Beats" s8-kanálovým zosilňovačom svýkonom 300W. Základné rádio má uhlopriečku displeja 6,5 palca, lepšie rádio má 8-palcovú uhlopriečku.

Motory

T-Cross sa bude predávať iba spredným náhonom. Dostupné motorizácie budú benzínový trojvalec 1,0 TSI svýkonom 70 kW (95 koní) alebo 85 kW (110 koní). Dieselový motor bude kdispozícii tiež, konkrétne 1,6 TDI svýkonom 70 kW (95 koní). My sa nevieme dočkať kedy si nový prírastok "rodiny T" vyskúšame :) .

The all new Volkswagen T-Cross
The all new Volkswagen T-Cross
The all new Volkswagen T-Cross
The all new Volkswagen T-Cross
The all new Volkswagen T-Cross
The all new Volkswagen T-Cross
The all new Volkswagen T-Cross
The all new Volkswagen T-Cross
VW T-Cross premiera 1001
World Premiere Of The New Volkswagen T-Cross In Amsterdam
VW T-Cross premiera 1002
VW T-Cross premiera 1003
VW T-Cross premiera 1006
VW T-Cross premiera 1005

Súvisiace články

Testy, T-Cross

Exkluzívny test: Volkswagen T-Cross R-Line

Testy, T-Roc

Volkswagen T-Cross spoza volantu: Naozaj je „viac“! +VIDEO!

Novinky, T-Cross

Nový T-Cross už v predpredaji. Poznáme cenu!

Súvisiace články

Testy, T-Cross

Exkluzívny test: Volkswagen T-Cross R-Line

Testy, T-Roc

Volkswagen T-Cross spoza volantu: Naozaj je „viac“! +VIDEO!

Novinky, T-Cross

Nový T-Cross už v predpredaji. Poznáme cenu!